Közpénzes támogatást kaphat a bedőlt CBA-cég

A Nemzetgazdasági Minisztérium kész munkahelymegőrző támogatást biztosítani, "amennyiben a cégnél átmeneti likviditási problémák" merülnének fel. A Palóc ma reggel leltározásra hivatkozva bezárta mind a nyolcvan üzletét.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) egyeztet a Palóc Nagykereskedelmi Kft. ügyében, és kész munkahelymegőrző támogatást is biztosítani a munkavállalók érdekében - közölte a tárca csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a minisztérium kiemelt figyelemmel kíséri a Palóc Nagykereskedelmi Kft. körül kialakult helyzetet, különös tekintettel a munkavállalók sorsára és az elmaradt bérek kifizetésére. A tárca bízik abban, hogy a helyzet mielőbb rendeződik és elbocsátásokra nem kerül sor, illetve a munkabér-fizetési problémák is megoldódnak. Amennyiben a cégnél átmeneti likviditási problémák merülnek fel, az NGM kész munkahelymegőrző támogatást is biztosítani a vállalkozásnak.

A járási hivatalok foglalkoztatási osztályai ugyanakkor felkészültek az esetleges elbocsátásokra, és szükség esetén átképzésekkel, munkaerő-közvetítéssel, illetve különböző munkaerő-piaci programokba való bevonással mindent megtesznek az érintettek újbóli alkalmazása érdekében. Az NGM a közleményben megjegyezte, hogy jelenleg a kiskereskedelmi szektorban országszerte munkaerőhiány van és az érintett hat megyében több mint 1200 álláshely áll rendelkezésre.

A CBA Kereskedelmi Kft. szerdán közleményben tájékoztatta az MTI-t arról, hogy többfordulós sikertelen egyeztetés után kezdeményezte a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-vel kötött franchise szerződés felmondását és intézkedett a taghálózatból történő kizárásáról. A Palóc Nagykereskedelmi Kft. többszöri jelzés ellenére sem tett eleget szerződéses kötelezettségeinek, a franchise szabályokat huzamosabb ideje nem tartotta be, ezért a közlemény szerint a CBA kötelezte a céget, hogy a hálózat által használt arculati elemeket, logókat a szerződésben foglaltaknak megfelelően távolítsa el.

Közölték azt is, hogy a Palóc Nagykereskedelmi Kft. által üzemeltetett 80 egység a cég saját bérleménye vagy tulajdona, így azok további működésébe a CBA-nak nincs beleszólási joga, jövőbeni megvásárlásukra, üzemeltetésükre nincs módja.

A Palóc Nagykereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója szerdán azt mondta az MTI-nek, hogy csütörtökön és pénteken leltároznak a Kft. Nógrád megyei CBA-boltjai, megállapítják a készletmennyiséget, és az üzletek a jövő héten várhatóan újra kinyitnak. A Palóc Nagykereskedelmi Kft. Nógrád megye legnagyobb foglalkoztatójaként 1200 embert alkalmaz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.