Közpénzből nem jár bankárprémium

A német kormány eltörölné azoknak a bankmenedzsereknek a prémiumát, akiknek pénzintézete állami vagy bankszektori támogatásra szorul - értesült a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

A konzervatív újság pénteken megszellőztetett információja szerint ilyen intézkedésről született megállapodás a három kormánypárt (CDU, CSU, FDP) illetékesei között. A lépés mottója: túlzott mértékű illetmények kifizetése nem történhet a társadalom rovására.

A prémiumelvonást utólag illesztenék bele abba a nemrég hatályba lépett törvénybe, amely a hitelintézetek és biztosító társaságok tisztviselőinek javadalmazását szabályozza.

 A pénzügyi válság kitörése nyomán német földön széles körű felháborodást keltett, hogy számos bajba jutott banknál - amelyek nagyot buktak az amerikai ingatlanpiacon eszközölt befektetéseiken - a menedzserek milliós prémiumokat vettek föl. A FAZ szerint az új rendelkezés elsősorban a Hypo Real Estate befektetési bankot és a Commerzbankot érintheti. Mind a két pénzintézet támogatást vett igénybe a bankok számára létrehozott állami segélyalapból

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.