Közös karbantartó vállalatot alapít az osztrák és a magyar vasút

Közös karbantartó céget alapít a magyar és az osztrák vasúti társaság. A feladat a teherkocsik javítása lesz.

A MÁV-GÉPÉSZET Zrt. és az ÖBB TS GmbH (az Osztrák Vasút karbantartó vállalata) közösen céget alapított. A TS-MÁV Gépészet Services Kft. fő tevékenysége a már eddig is osztrák tulajdonban álló vasúti cargo-cég, a Rail Cargo Hungária Zrt. (RCH) teherkocsijainak karbantartása lesz. A javításokat a MÁV-GÉPÉSZET Zrt. teherkocsi javító műhelyeiben fogják elvégezni, Budapest-Ferencvárosban, Győrben, Pécsbánya-rendezőn, Gyékényesen, Dunaújvárosban, Hatvanban, Füzesabonyban, Fényeslitkén, Kelebián és Békéscsabán.

A közös vállalat a tevékenységét várhatóan 2012 elején kezdi meg. A vállalat létrehozásának előkészítése során  a felek kidolgozták a későbbi operatív munkafolyamatok részleteit, s a MÁV-GÉPÉSZET teherkocsi javító műhelyeinek fejlesztési stratégiáját. Mindez biztosítja a műhelyekben a járművek tulajdonosa által elvárt magas javítási minőséget, a műhelyek felszereltsége új eszközökkel is bővül.

A vállalat központja a MÁV-GÉPÉSZET Zrt. ferencvárosi műhelye lesz, alkalmazottai a hazai vasúti járműjavítási, -karbantartási tevékenységet jól ismerő, elismert, általában német nyelvismerettel rendelkező szakemberek lesznek. A vállalat az ÖBB konszernnél általánosan alkalmazott, és hazánkban az RCH-nál is bevezetett, úgynevezett „négy szem elv” alapján, kettős ügyvezetés mellett fog működni. A napi tevékenységet kezdetben, az ÖBB TS know how-ját átadó szakember irányítja, aki korábban az ÖBB TS szlovákiai leányvállalatánál, a TS Slovakia-nal bizonyította.

Az ÖBB TS és a MÁV-GÉPÉSZET a teherkocsik karbantartásán túl tárgyal a teherkocsi fővizsgajavítások, mozdony és személykocsi javítások valamint villamos forgógép javítások megrendeléséről, amely tovább növelheti a külső forrásból származó árbevételek arányát a MÁV-GÉPÉSZET Zrt.-nél.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.