Kozmetikáz a MÁV: most a vagonokon a sor

Járműfelújítási programot indított a MÁV-Start. Azt ígérik, az idén kétszáz személykocsit tesznek komfortosabbá.

A naponta mintegy 2700 vonatot közlekedtető személyszállító vasút közlése szerint, a 37-38 éves átlagéletkorú vagonpark nem teszi lehetővé, hogy az utasok számára mindig valóban színvonalas szolgáltatásokat biztosítsanak. A rendszeres karbantartási és javítási munkákkal a vasúti személykocsik üzemképességét, megbízható működését garantálják szakembereik.

A továbblépést szolgálja, hogy a MÁV-Start járműfelújítási programot indított. A cél, hogy a vagonok felújításával kellemesebb körülményeket biztosítsanak az utazók számára. A tervek szerint a programba bekerülő kocsikon megújul a belső tér, lecserélik a padlóburkolatot és az üléshuzatokat. Javítják az ablakkeretek és ablakok szigetelését, utóbbiakat hővédő fóliával vonják be. A falakat pedig "antigraffiti" réteggel látják el.

Az átalakítások az elavultabb, de várhatóan még évekig használható kocsikat érintik az elővárosi, illetve a távolsági és regionális forgalomban. A személykocsik átalakítása már elkezdődött és 2013-ban várhatóan akár kétszáz járművet is érinthet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.