Közlekedéstudomány új vezetővel

Új vezetőt kapott a Közlekedéstudományi Intézet: a közlekedési beruházások, szakpolitikai döntések előkészítését tudományos háttérmunkával segítő szervezetet az M6-os autópályát építtető koncessziós társaság korábbi ügyvezető igazgatója irányítja majd.

Eredményesen zárult a Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. vezetői pályázata: a társaság ügyvezető igazgatói posztjára Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter Tombor Sándort nevezte ki - tájékoztatta lapunkat a szaktárca. A tisztség a korábbi ügyvezető, Ruppert László nyugdíjba vonulásával ürült meg, betöltésére márciusban írtak ki pályázatot.

A közlemény szerint Tombor Sándor korábban évekig dolgozott a Nonprofit Kft. elődjénél, majd a közlekedés több területén vállalt vezető pozíciókat a tudományos kutatástól a közlekedésépítésen át az államigazgatásig.

A Magyar Útügyi Társaság elnöke 1994-től, 2000 és 2002 között pedig a Közlekedési és Vízügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára volt. A kormányváltás után, 2002-2003-ban a Swietelsky Építő Kft. fejlesztési igazgatójaként, 2004-2005 között az M6 Duna Autópálya Koncessziós Rt. ügyvezető igazgatójaként dolgozott. Az elmúlt öt évben a TT Consult Műszaki és Gazdasági Tanácsadó Kft., ügyvezető igazgatói feladatait látta el.

A miniszter a 2010 július 19-től határozatlan időre kinevezett új ügyvezetőtől a cég profiltisztítását, hatékonyabb működtetését, nemzetközi kapcsolatrendszere bővítését, a magyar uniós elnökség eredményes háttértámogatását várja el. A KTI-nek a közlekedésszakmai döntések előkészítésében, tudományos megalapozásában meghatározó műhellyé kell válnia, nemcsak a közszféra, hanem a lehetséges piaci megrendelők számára is.

Az intézményhez tartozó Regionális Közlekedésszervezési Irodák munkájában látványosan meg kell erősödniük a megváltozott kormányzati célkitűzéseknek megfelelő, hangsúlyosan vasút- és utasbarát szempontoknak.

Az új ügyvezető pozícióját pályázat az 59 éves szakember útján nyerte el. Elődje áprilisi távozása óta az intézményt megbízott ügyvezetőként Vörös Attila irányította. A márciusban kiírt pályázat bírálóbizottságát Schváb Zoltán közlekedési helyettes államtitkár vezette. Az államtitkár felügyeli a továbbiakban a cég minisztériumi szakmai átvilágítását és irányítását is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.