Közepes mértékű esés várható a Budapesti Értéktőzsdén

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 302,84 pontos csökkenéssel, 10.347,48 ponton nyitott pénteken. Csütörtöki záró értékéhez képest 2,84 százalékkal gyengült.

Az elemzők a csütörtöki emelkedés után pénteken újra lejtmenetre számítanak a Budapesti  Értéktőzsdén. 

BalásyZsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint a régió csütörtöki felpattanása kifulladt, pénteken újra esés várható.  Erre utalnak a gyengülő forint mellett a kedvezőtlen amerikai  határidős árfolyamok, valamint a mínuszban nyitni készülő Európa -  vélekedett.


Illés László, a QUAESTOR Zrt. elemzője ugyancsak közepes mértékű  negatív nyitásra számít pénteken. A délelőtt folyamán félóránként  érik egymást a makroadatok, kora délután pedig az Egyesült Államok  legfrissebb maginflációs adatait publikálják, amelyek hatására nagy  ingadozások jellemezte kereskedés várható - vélekedett.

A QUAESTOR elemzője szerint a pénzügyi szektor továbbra is a  tőzsdék "mostohagyereke", ezért az OTP-nek pénteken sem jók a  kilátásai. Egyedül a Richter dacolhat a pesszimista hangulattal,  illetve talán a Mol, amelynek árfolyama jelentős támaszokon van.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 296,92 pontos,  2,87 százalékos emelkedéssel, 10.650,32 ponton zárt csütörtökön.

A részvénypiac forgalma 16,8 milliárd forint volt, a vezető  részvények a változatlan árfolyamon záró OTP kivételével erősödtek  az előző napi záráshoz képest.

A Mol 440 forinttal, 5,10 százalékkal 9.070 forintra erősödött.

Az OTP részvények ára nem változott, 1.810 forintot értek  záráskor.

A Magyar Telekom árfolyama 17 forinttal, 3,24 százalékkal 542  forintra nőtt.

A Richter papírok árfolyama 575 forinttal, 2,26 százalékkal  26.000 forintra emelkedett.

A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 450 forinttal, 4,27  százalékkal 11.000 forintra drágult.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.