Közel az e-útdíj változása

Rövidesen nyilvánosságra hozzák az Európai Bizottság ellenőrei a hazai elektronikus útdíjfizetési rendszerrel kapcsolatos meglátásaikat. Ezen felül módosítások várhatóak - már az idén - a rendszerben.

Rövidesen nyilvánosságra hozzák az Európai Bizottság ellenőrei a hazai elektronikus útdíjfizetési rendszerrel kapcsolatos meglátásaikat - írja a Magyar Nemzet hétfői számában. Az ellenőrök érdemi kritikát nem fogalmaztak meg, sőt a hazai rendszer megoldásait olyannyira innovatívnak tarják, hogy azokat az unió más tagországainak is fegyelmébe ajánlják - számol be a lap a birtokába került nem hivatalos összefoglaló alapján.

Az összefoglaló tanúsága szerint Charles Surmount és Jan Szunczyk, a közlekedési biztos hivatalának munkatársai szeptember 24–25-én tettek látogatást a rendszert üzemeltető Állami Autópálya-kezelő Zrt.-nél (ÁAK), az ellenőrök jelentését várhatóan rövidesen nyilvánosságra hozzák.

A lap információja szerint még az idén életbe lép az a módosítás, miszerint egyes, jellemzően az ipari parkok közelében lévő útszakaszokat fizetés szempontjából rövidebb egységekre osztanák, így az útdíj a valós úthasználattal arányosabb lehet.

Szintén újdonság lesz a megváltott jegyek utólagos fizetése is, erre azért van szükség, mert a fuvarozásban a fizetési határidők jellemzően 30-60 naposak, így a szállítóknak nehézséget okoz az esetenként több százezres költség megelőlegezése - írja a Magyar Nemzet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.