Kötelező kampány: az autósok 90 százaléka biztosítót váltana

Az autósok 90 százaléka már egy nagyon minimális árelőnyért, akár pár száz forintért is lecserélné biztosítóját. Hamarosan indul a kötelező biztosítás kampány.

Az autósok 9o százaléka lecserélné kötelező biztosítását, akár minimális árelőnyért is – derül ki a Netrisk.hu biztosítási portál megbízásából az NRC piackutató által végzett kutatásból. Az interneten akár már pár száz forintért is váltanának a megkérdezettek. A Netrisk becslése szerint az idei kampányban az online átszerződők száma elérheti a 7oo ezret. A Netrisk.hu biztosítási portálon így több mint 42o ezren válthatnak, szemben a tavayi 36o ezerrel. Az internetes váltás már év közben csúcsot döntött: a Netrisk.hu-n 96 százalékkal kötöttek többen kötelező biztosítást ebben az évben, mint egy évvel ezelőtt.
 
Az átszerződést a baleseti adó bevezetése is ösztönzi, hiszen a többletteher a biztosítási díjjal arányosan emelkedik majd a tervek szerint. Ezért annál több adót fizet majd egy autós, minél drágább a biztosítása. A biztosítóknak ugyanakkor várhatóan az adó pontos ismerete nélkül kell díjat hirdetniük, ami különösen izgalmassá teszi az idei jubileumi kampányt.
 
Az idei november lesz a tizedik Magyarországon, amelyben az autósok az interneten is átszerződhetnek. 2oo1 novemberében indult ugyanis a Netrisk.hu, mely elsőként tette lehetővé az online díjösszehasonlítást és szerződéskötést. Az első, 2oo1 novemberi kampányban kétszázan, tavaly már több mint félmillióan váltottak ezen  a módon.
 
Az internet a díjösszehasonlítás lehetőségét megteremtve döntö szerepet játszott abban is, hogy a kötelező biztosítások ára 1o éve csökken. Tavaly az átlagdíj már alig érte el a 17 ezer forintot. Az idei kampány pedig további 5-7 százalékos árcsökenést is hozhat, nem számolva a baleseti adó bevezetésével.


Kiküldésre váró levelek az őszi kötelezőkampányban
Kiküldésre váró levelek az őszi kötelezőkampányban
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.