Kötelező díjuk harmadát spórolják meg az autósok

Sok autósnak még mindig megéri újrakötni kötelező biztosítását. A Netrisk.hu adatai szerint a már a kampány első napján átszerződők átlagosan harmadannyit fizetnek majd jövőre, mint idén.

Az első nap több mint 150 ezren számolták ki kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjukat a Netrisk.hu biztosítási portálon. A megkötött szerződések átlagosan harmadával olcsóbbak, mint tavaly – derül ki a társaság közleményéből. (Ez azt jelenti, hogy eddig jellemzően azok kötötték újra biztosításukat, akik tavaly nem szerződtek át, mivel az átlagdíjak ennél kisebb mértékben, 5-10 százalékkal csökkentek a 2011-es kampányhoz képest.)

A korábbi évekhez mérten is jelentős érdeklődést magyarázza, hogy az első nap váltók átlagosan harmadával olcsóbb szerződést tudtak kötni a jövő évre. A biztosítók a korábbi éveknél is jobban megválogatták, mely szegmensekben szeretnék bővíteni az ügyfélkörüket, így nagyon eltérő lehet, ki hol találja meg a legjobb ajánlatot.

Az első nap kötései alapján mindenesetre jelenleg a K&H Biztosító áll az első helyen. Minden negyedik autós ide köti új kötelezőjét. A második helyért szoros a verseny: a Genertel, a Wáberer Hungária és a Groupama egyaránt valamivel több mint tíz százalékát viszi el a kötéseknek. Az ötödik a tavaly legjobban teljesítő Uniqa nyolcszázalékos részesedéssel.

Nagy idén az érdeklődés az olcsó kiegészítő szolgáltatások iránt is, amelyeket a kötelezőhöz kínálnak a biztosítók. Minden ötödik ügyfél választ plusz terméket az új szerzése mellé. Az idei kampány egyik slágerterméke a bónuszvédelem biztosítás, amellyel a Generali, a Genertel és a Wáberer rukkolt elő.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.