Kósa Lajos a bankok vérét ízlelgeti

A bankok elszámoltatásának költségvetése lesz a jövő évi büdzsé, amelynek tervezete már nagyjából elkészült, de a vitája a hétfő-keddi kormányülésen kezdődik - mondta Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke és országos kampányfőnöke hétfőn a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
Kósa Lajos arról is beszélt, hogy a NATO-vállalások hosszú távú megtervezése is kulcskérdés, hiszen 0,75 százalékról 2 százalékra kell emelni a 10 év alatt a honvédelmi kiadásokat.

Foglalkozni kell azzal a deregulációs tervvel is, amelynek eredményeképpen a GDP-arányosan 10 százalékos, "bürokráciára költött pénz" a felére csökken - ismertette az ügyvezető alelnök.

Kósa Lajos jelezte: a közigazgatási reform folytatása is kulcskérdés, mivel felálltak az új intézményfenntartó rendszerek - például a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) -, de ezek munkáját össze kell hangolni, ésszerűsíteni kell.

Az ügyvezető alelnök megköszönte a támogatóiknak, hogy segítségükkel a Fidesz az idei év harmadik nagy választását is meg tudta nyerni. "Ez felhatalmazást ad arra, hogy a politikánkat folytassuk mind az önkormányzatokban, mind a parlamentben". Kósa Lajos szerint maguknak, de annak is köszönhetik a győzelmet, hogy az ellenzéki oldalnak "nem volt épkézláb politikai üzenete", szétaprózott volt, és képtelen az összefogásra.

Az M1 Ma reggel című műsorában az ügyvezető alelnök kiemelte: 2014-ben választásról választásra (a parlamentitől az önkormányzati választásokig) egyre több szavazatot kapott a Fidesz, és sikerült a nehezen felülmúlhatónak hitt 2010-es eredményüket megismételni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.