Korszerűsítés a karcagi ipari parkban

A beruházási összeg felét fedező 122 milliós uniós támogatással közművesítik a Karcagi Ipari Park északi részét.

Közel 250 millió forintos beruházással megkezdődött a Karcagi Ipari Park eddig kihasználatlan területein a betelepülni kívánó cégek számára az alapinfrastruktúra kialakítása, illetve a már ott működő vállalkozások számára nyújtott szolgáltatások bővítése; az Új Széchenyi Terv keretében a megvalósításra hivatott projektet az Európai Unió eredményes pályázat révén 122 millió forinttal támogatja – közölte Varga Nándor, a létesítmény vezetője az MTI-vel.

A fejlesztés keretében a több mint 48 hektáron elterülő ipari park beépítetlen északi részén kiépítik az ivóvíz- és szennyvízhálózatot, megteremtik a villamosenergia-ellátást, valamint kialakítják a térvilágítást. A munkák része a csapadékvíz-elvezetés, illetve a bekötő utak és járdák kiépítése.

A projekt megvalósításával az ipari parknak teljessé válik az infrastrukturális kiépítettsége, ami lehetővé teszi az eddig hasznosítatlan területek bérbeadását, értékesítését a kis- és középvállalkozások, illetve multinacionális vállalatok számára.

A beruházás teljes elszámolható költsége 243,9 millió forint, amelyből 121,9 millió forintot vissza nem térítendő támogatásként nyert el a társaság. A fejlesztés eredményeként legalább 8 új vállalkozás települhet az ipari parkba.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.