Korrupció? Harcolj ellene úgy, mint Lázár János!

A Miniszterelnökség nem érti, miről beszél a Transparency International. Elvégre Lázár János annyira keményen küzd a korrupció meg a visszaélések ellen, hogy annál jobban már is nem lehet.
Rendszeresen túlárazzák az uniós projekteket, ráadásul a hatóságok nem érdekeltek abban, hogy szigorúan ellenőrizzék a költségeket – a Nol.hu is hírt adott a Transparency International (TI) tanulmányáról, amely azt elemezte, milyen korrupciós kockázatot jelentenek az uniós források Magyarországon.

A Miniszterelnökség állásfoglalásban reagált. A tanulmányban – olvasható – nincs semmi új.

Amit a TI megállapít, az a közlemény szerint nem több, mint amit a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János azóta hangsúlyoz, hogy a Miniszterelnökség 2013 augusztusában átvette az „állam az államban" működő Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget, majd 2014-ben megszüntette azt.

A 2007-ben létrehozott fejlesztési rendszer átláthatatlan, korrupt, a magyar gazdaság érdekeit figyelmen kívül hagyó rendszer volt, amelyet 2010-ben „csak korrigálni tudtunk a brüsszeli szabályok miatt, gyökeresen megváltozatni 2014-ben nyílt lehetőségünk".

Akár a TI, akár más civil szervezetek bármilyen szabálytalansági gyanúra hívták fel a kormány figyelmét, a Miniszterelnökség azonnal intézkedett. Azonnali és soron kívüli vizsgálatot rendelt el. És ha ezt követően szükséges volt, büntetőfeljelentést tett – tudhatjuk meg.

Továbbá: a közbeszerzéssel kapcsolatos kritikát a kormány mindig is komolyan vette, folyamatosan javítja a közpénzek felhasználásának jogi és intézményi kereteit.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.