Kormány-előterjesztés készül a balatoni fejlesztési koncepcióról

Elfogadták a Balaton hosszú távú, 2020-ig szóló fejlesztési koncepcióját, amelyből kormány-előterjesztés készül - hangzott el a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) pénteki keszthelyi ülésén.

Molnár Gábor a Balaton Integrációs és Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, azért van szükség arra, hogy a kormány is elfogadja a balatoni fejlesztési koncepciót, mert így nagyobb az esély a teljes körű végrehajtására.

A tervekkel kapcsolatban az ülésen résztvevő Szaló Péter, a gazdasági tárca szakállamtitkára megjegyezte, hogy tárcája nem tudja támogatni az üdülőrégió önállósulási törekvését szolgáló, a közigazgatás átszervezésére vonatkozó javaslatot. Oláh Miklós, a koncepció elkészítésében résztvevő szakember ezzel kapcsolatban leszögezte, a javaslat egy decentralizált, partnerséget ajánló modell, amely nem kívánja módosítani a jelenlegi közigazgatási rendszert. A BFT határozatot hozott arról, hogy a kiemelt üdülőkörzet hosszú távú koncepciójáról szóló kormány-előterjesztést a tanács munkaszervezete, valamint a gazdasági tárca közösen készíti el.

A BFT tagjai döntöttek arról is, hogy a tanács munkaszervezeti feladatait ellátó fejlesztési ügynökség 3 millió forintos törzstőkéjét június elsejétől 40 millió forinttal megemelik. Molnár Gábor beszámolója szerint erre alapvetően az utófinanszírozott programok miatti likviditási gondok miatt van szükség. A tőkeemelést a BFT idei keretéből fedezik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.