Korlátlan zeneletöltést kínál a Telenor

Tizennyolcmillió zeneszám jogtiszta letöltését teszi lehetővé a Telenor új szolgáltatása, amelyet a francia Deezer nevű céggel közösen nyújtanak. Az adatforgalomért nem kell külön fizetni.

Előfizetési díjért igénybe vehető, de korlátlan zeneletöltést lehetővé tévő szolgáltatást indított a Telenor, a francia Deezer nevű céggel közösen. A lényeg, hogy a Deezer app használatával a felhasználók egy 18 millió számos listából bármennyit letölthetnek saját mobil eszközükre, s azt korlátlanszor hallgathatják. Mivel letöltésről van szó, nem pedig streamelt tartalomról, a zenehallgatás offline módban is működik. Mindez pedig teljesen jogtiszta, vagyis a cégek megállapodtak a magyar szerzői jogvédővel is. A kínálatban egyre több lesz a magyar zene, már most is van, nem kevés. Christopher Laska, a Telenor vezérigazgatója arra számít, hogy egy éven belül tízezer előfizető használja majd a szolgáltatást. 

Szabadtéri

– Alig több mint egy év alatt megdupláztuk mobilinternet-előfizetőink számát. Sőt, a mi ügyfeleink forgalmazzák a legtöbb adatot, ami azt jelenti, hogy a tartalomfogyasztás terén is egyre aktívabbak, ezért a sebesség mellé mostantól olyan extra tartalmat kínálunk, mellyel ügyfeleink még jobban ki tudják használni hálózatunk és eszközkínálatunk előnyeit – mondta a vezérigazgató a tegnap esti bejelentésen.

– Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a felhasználók kedvenc zenéjüket környezetükkel is megoszthassák. Ezért a Deezerrel a zenehallgatás nemcsak helytől és eszköztől függetlenül élvezhető, hanem valódi közösségi élményt is nyújt. Bízunk benne, hogy a helyi tartalmakat és saját, népszerű válogatásainkat a magyar közönség is szívesen fogadja majd – mondta Axel Dauchez, a francia Deezer vezérigazgatója. 

A szolgáltatás minél szélesebb körű ismertsége segítséget jelenthet a legális digitális zenehallgatás hazai elterjedésében, így a Telenor mostantól új oldalról is támogatja a hazai zenekultúrát – hangsúlyozták a cégnél. A felhasználók a hatalmas választékból saját listákat hozhatnak létre, a közösségi funkcióik segítségével pedig a kedvenc dalok megoszthatók az ismerősökkel a Facebookon, és valós időben követhető, valamint közvetlenül le is játszható a mások által hallgatott zene.

A szolgáltatás az év végéig díjmentes, aztán előfizetőnként havonta 1390 forint. A nem Telenor-előfizetők is használhatják a Deezert, de drágábban. – Kezdetben nem lesz nyereséges, kell ahhoz néhány hónap, hogy üzletileg is nyereséges legyen ez a vállalkozás – mondta a vállalat egyik képviselője. A bemutató rendezvényen az átjött: a mobilcég vezetői hisznek a Deezer sikerében, s abban is, hogy evvel ügyfeleket tudnak szerezni. A mobil tartalom- és zenefogyasztás terén azonban nem ez az utolsó akciójuk, úgy tudjuk, az év végéig további szenzációs bejelentésekre készülnek. 

Ami a letöltés által generált adatforgalmat illeti, annak nagysága lényegtelen kérdés: nem mintha elenyésző lenne, de a Deezer-előfizetők havi díjába beleszámít a letöltéshez szükséges forgalom is, tehát az nem csökkenti az előfizető által igénybe vehető mobilnet-adatmennyiséget. A Telenor kidolgozott egy Smart Tarifa Extra tarifacsomagot is, amely már tartalmazza a Deezer díját is.




Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.