Könnyítenek a munkanélküli biztosítások feltételein

A korábbinál jóval magasabb havi összegre, és kevesebb kizáró kockázattal köthető munkanélküliségi biztosítás a biztositás.hu internetes alkusznál, ennek oka a kibontakozó piaci verseny - közölte a társaság.

A magyar piacon a biztosítás.hu jelent meg először olyan munkanélküliségi biztosítással, amely havi járandóságot adott a  munkahely elvesztése esetén.A havi összeg 40-120 ezer forint - illetve az utolsó munkabér 80 százaléka - volt induláskor, ami mára 250 ezer forintra emelkedett. A társaság több mint 10 ezer szerződésének átlagdíja 2800 forint volt. A megemelt szolgáltatás nem jár arányosan magasabb díjjal - áll a közleményben.

Induláskor a munkaadó cég mellett a munkavállaló személye,  lakhelye, végzettsége is a kockázat elbírálás része volt. Például  negatívumnak számított az alacsony végzettség, a magas  munkanélküliségi rátával bíró lakhely. Jelenleg kisebb hangsúlyt kap  a munkavállaló személye, az őt foglalkoztató cég állapota  (csődhelyzet, várható leépítések) viszont továbbra is fontos  szempont mara.

Az ilyen terméket árusító társaságok kizárják a biztosítottak köréből a vállalkozókat, a heti 30 óránál kevesebbet dolgozókat, a  nyugdíjasokat és a gyesen lévőket. Viszont eltérően kezelik az egyes  biztosítótársaságok azokat, akik még nem, illetve azokat, akik korábban már voltak munkanélküliek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.