Megkerülhető a készpénzfelvételi adó

Külföldi kibocsátású kártya, külföldön vezetett számla - így lehet megkerülni egy befektetési társaság segítségével a tranzakciós illetéket. Nagyobb vagyonnal biztos megéri.

A tranzakciós illeték megkerülésére is alkalmas terméket dob piacra a Peak Investment - derül ki abból az interjúból, amelyet bankkartya.hu közölt Suppan Mártonnal, a cég vezetőjével.

A vagyonkezelő cég vezetője természetesen hangsúlyozza, hogy termékük "nem a magyar piacra készült, és kizárólag online formában érhető el", azt azonban nem tagadja, hogy az új kártya - amelynek lesz elektronikus és dombornyomott változata - alkalmas a tranzakciós illetéktől mentes készpénzfelvételre. 

A konkrét díjfeltételek szeptemberben jelennek meg, ám a cégvezető szerint a kártya a külföldi számlavezetés és kibocsátás ellenére a tranzakciós illeték miatt megdrágult hazai kínálattal versenyképes díjakon lesz képes működni, a készpénzfelvétel díjában mindenképp. A Peak a dombornyomott kártyát prémium ügyfélkörnek szánja, kedvezményes befektetési lehetőségekkel.

Az elektronikus kártyát - ami leginkább készpénzfelvételre jó - pedig nem nevesített formában is kínálják majd (tehát nem csupán a tranzakciós illeték, de az adóhatóság figyelő szemét is meg lehet majd kerülni vele). A társaság vezetője szerint képesek lesznek "olyan adatvédelmet produkálni ügyfeleink számára, mint a jelenleg kizárólag nagy vagyonnal rendelkezők számára elérhető svájci bankszektor".

A külföldi termék megvásárlása leginkább azoknak érheti meg, akik egyszerre képesek nagyobb vagyont egy számlára átutalni Magyarországról, és készpénzigényüket ezt követően innen szolgálják ki - esetleg a termék azoknak is megérheti azonban, akik külföldről kaphatnak jövedelmet (például egy külföldi cégtől). Így ugyanis a pénz nem fordul meg Magyarországon, vagyis illetékmentesen lehet majd felvenni a pénzt - míg ha itthoni összegekről beszélünk, akkor a kiutaláskor mindenképpen kell illetéket fizetni. Igaz: az utalás esetében van az adónak egy maximális mértéke, míg a készpénzfelvételnél nincs, több milliós tételeknél tehát már biztosan megéri az új megoldás alaklamazása.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.