Konferencia az ingatlanközvetítők megújításáért

Nemzetközi lakóingatlan-konferenciát rendez a jövő héten Budapesten a Közép-európai Ingatlanközvetítő Szövetségek Hálózata (CEREAN). A szervezet a két napos, képzéssel egybekötött konferenciával szeretné kimozdítani a lakóingatlan-szakmát jelenlegi állapotából.

Új módszert, komplex rendszert kínálnak az amerikai alapítású világszervezet, a NAR (National Association of Realtors – Minősített Ingatlanügynökök Szervezete) és a 30 országban tevékenykedő IRPF (International Real Property Foundation – Nemzetközi Ingatlan Tulajdon Alapítvány) képzési rendszerére, tudásbázisára, etikai kódexére építve.

A CEREAN Magyarországon is meghonosítaná saját közös adminisztrációs rendszerét és ajánlásokkal elősegítené a működési módszerek megváltoztatását (például a vevők és az eladók felé is teljes körű felelősségvallás, és együttműködés az ügynökök között). A konferencián a nemzetközi szervezetek volt és jelenlegi vezetői is előadást tartanak majd.

A 19. CEREAN Konferenciától a legnagyobb hazai szakmai szervezetek közös közleményben zárkóztak el. Mint írták, nonprofit keretek között kívánják megvalósítani az ingatlanszakmában szerintük is időszerű „paradigma-váltást, a korszerű értékesítési módszertan és az oktatás bevezetését”.

A szervezők szerint viszont a „csak egy szűk réteget képviselő szakmai szervezetek” sem szakmailag, sem a szervezésben nem voltak segítségükre, miközben a szimbolikus anyagi támogatásért cserébe főtámogató megjelenést és részesedést kértek a nyereségből.

Konrád Sándor szervező-sajtófőnök azt mondja, ezért nem tartottak igényt a „csontvázszervezetek” ilyetén „támogatására”. A szóvivő elmondta: a szakma ebben is lépni fog; a terepen dolgozó, aktív ingatlanszakemberek hamarosan saját szervezetet hoznak létre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.