Kompenzáció a Telenortól

Önként kárpótolja néhány ezer ügyfelét a Telenor, akiket hátrányosan érintettek az elavult tarifacsomagok miatti változások – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), amely hatósági szerződést kötött a kompenzáció részleteiről a szolgáltatóval. Erre azért került sor, mert a Telenor tavaly szeptemberi díjcsomag-takarítása miatt vizsgálatot indítottak, mivel több ponton felmerült a jogszabálysértés gyanúja.

A Telenor egyedileg állapítja meg a kompenzációt Fotó: Bús Csaba

Nem ez az első eset, hogy egy jogsértés nem gigabírsággal zárul, hanem egy olyan szerződéssel, amelyben az érintett szolgáltató olyan vállalásokat tesz, amelyekkel kompenzálja az ügyfeleket. Így mindenki jól jár: a szolgáltatónak nem kell bírságot fizetni, amit befizetne, azt pedig „megkapják" az ügyfelek.

Tavaly szeptemberben a Telenor azért szüntetett meg egy sor díjcsomagot, hogy egyszerűsítse a saját és az előfizetők életét, hiszen rengeteg olyan díjcsomagot tartottak rendszerben, amelyet már régóta nem árultak, s az azokat használó előfizetők vélhetően „benne ragadtak", vagyis azért nem váltottak, mert nem merült fel bennük az igény erre, vagy nem tudták, hogy sokkal kedvezőbb áron is telefonálhatnának. A megszüntetett csomagokban a száz forintos percdíj sem volt ritka: körülbelül 15 évvel ezelőtt lehetett ilyen áron mobilozni. Számlás és kártyás csomagokat is megszüntettek. Mintegy 110 ezer olyan ügyfelet tettek át más díjcsomagba, akik a korábbi felajánlásaik után is passzívak maradtak. Közülük információink szerint néhány ezren voltak, akiket hátrányosan érintett, például mert megszűnt egy olyan, adott időszakhoz vagy hívószámcsoporthoz kötődő kedvezmény, amelynél jobbat a szolgáltató nem tudott ajánlani.

A cég augusztus 29. és szeptember 2. között SMS-ben megkeresi az érintetteket. Ebben egy kérdőív linkje és egy egyedi kód szerepel, amellyel az ügyfelek elmondhatják véleményüket és az igényüket az esettel kapcsolatban. A kompenzáció lehet számlajóváírás, extra mobilnet-adatmennyiség, valamilyen kedvezmény vagy extra feltöltés. Az érintettek díj-, illetve esetenként kötbérmentesen válthatnak az igényeikhez leginkább illeszkedő tarifacsomagra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.