Költöztetik a Mercedes CLA-t Magyarországról?

Öt év múlva elviheti Magyarországról a Mercedes a CLA modell gyártását – írja a Reuters meg nem nevezett Mercedes-vezetőkre hivatkozva.

Öt év múlva elviheti Magyarországról a Mercedes a CLA modell gyártását – írja a NAPI Gazdaság a Reuters azon hírére hivatkozva, amelyben forrásul a hírügynökség meg nem nevezett Mercedes-vezetőket említ. Mindez annak apropóján történne meg, hogy a német óriás a Nissannal közös autógyártást tervez a mexikói Aguascalientesben idén megnyíló üzemében. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary (MBMH) Kft. csak annyiban reagált a lap kérdésére, hogy a kecskeméti gyár döntő szerepet tölt be az új kompakt autók gyártásában. A telephely felépítésére eddig nyolcszázmillió eurót költöttek.

Az mindenesetre tény, hogy az itthon gyártott B és CLA modellek sikeresek a vevők körében, s ebből kifolyólag az üzem kihasználtsága is jó. A gyár tavaly márciusi megnyitásakor a Daimler részéről úgy fogalmaztak, van potenciál a bővítésben, de döntést még nem hoztak, mint ahogy a most felröppent hírekkel kapcsolatban is csak jövőre határoznak – írja a lap az MBMH-ra hivatkozva. Hozzáteszik: korábban még informálisan sem lehetett hallani arról, hogy a Mercedes elvinné az autó gyártását Magyarországról.

Az autó év elejei bemutatásakor Dieter Zetsche, a Daimler vezérigazgatója egyébként úgy fogalmazott, hogy már nem a paprika Kecskemét jelképe, hanem a Made in Hungary feliratot viselő Mercedes, amely csúcsminőségű autó, ráadásul a tervezettnél alacsonyabb költséggel és nagyobb mennyiségben gyártják. A CLA nem csak a profit miatt számít a cégnek: a tervek szerint 2020-ra a Mercedes világelső lesz a prémium autók között. „Jó úton haladunk közös célunk megvalósítása felé, hogy Kecskemét a magyar járműipar központjává váljon” – öntötte mindezt udvariaskodó formába a vezérigazgató.

Akkor Orbán Viktor sem maradt adós a nagy mondásokkal: neki a kocsiról az erős, a szép és a vonzó szavak jutottak eszébe, vagyis – ahogy mondta – a Mercedes olyan, mint Magyarország. Később a kormányfő a ceremónia után az üzem 3-as pontjánál asszisztált egy fehér CLA ülésének beszerelésénél. A magyar és a német mentalitás nagyon jól kiegészíti egymást – csatlakozott az udvarias mondásokhoz Frank Klein, az MBMH igazgatója, aki szerint a magyar munkatársak megfelelő képzettsége nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy az itt készülő autók a megszokott Mercedes-csúcsminőséget nyújtsák.

 

A miniszterelnök peckesen kormányozta le a szalagról a CLA-t, amely a Daimler vezére szerint Kecskemét új jelképe lesz
A miniszterelnök peckesen kormányozta le a szalagról a CLA-t, amely a Daimler vezére szerint Kecskemét új jelképe lesz
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.