Kockázati tőkebefektetőnél Európa egyik meghatározó őssejtbankja

A kockázati tőkebefektetési társaságok egyik legnagyobbja, a Riverside megvásárolta Európa legnagyobb őssejtbankját, a portugál Crioestaminal.

A kockázati tőkebefektetési társaságok egyik legnagyobbja a Riverside megvásárolta az őssejttárolással foglalkozó, portugál Crioestaminal. A portugál társaságot fiatal vállalkozók alapították 2003-ban. Növekedése látványos volt, hiszen kérésére összegyűjtsék, kinyerjék és fagyasztva tárolják az újszülöttek köldökzsinórvérében található őssejteket. A mai napig közel 30 000 ügyfele van már a vállalatnak.

A Riverside befektetése igencsak megalapozott felméréseken alapul. Feltételezésük szerint 2015-re az őssejt-terápia globális piaca elériheti a 20 milliárd dollárt. Mivel a Crioestaminal az elsők között lépett a piacra, illetve azóta komoly hírnevet és tapasztalatot szerzett, a jövőben is fontos szerepet tölthet be ezen a területen - vélik a befektetési társaságnál. A portugál cég néhány alapítója és a menedzsment kulcsfontosságú tagjai a felvásárlás után is a vállalatnál fognak dolgozni.

A befektetés tőkéjét a Riverside legújabb európai alapja, a REF IV biztosítja, az akvizíciós finanszírozásról pedig a Banco Espírito Santo és a Millenium Banco Comercial Português gondoskodik. A Riverside korábban már befektetett a portugál piacon, amikor 2007-ben megvásárolta az ONI-Telecom-Infocomunicações S.A. vállalatot.

– A Crioestaminal megszerzése első lépése azon tervünknek, hogy létrehozzunk egy olyan vállalatot, amely Európában piacvezető az őssejtek kezelésében. A cég eddigi vezetésére és a Crioestaminal erős portugáliai és spanyolországi piaci pozíciójára építve szeretnénk a vállalat nemzetközi piacokra lépését segíteni. Tervünk a különböző földrajzi elhelyezkedésű, vezető vállalatok megvásárlása mellett a vállalat őssejtekhez és géndiagnosztikához kapcsolódó szolgáltatásainak bővítése – jelentette ki Marcos Llado, Riverside vezetője a társaság által kiadott közleményben.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.