Kivonul az Elcoteq

Kivonul Cserkútról az Elcoteq: a cég a gazdasági válság miatt racionalizálja termelését. Tevékenysége központja Pécs továbbra is Pécs marad.

Az Elcoteq nem hosszabbítja meg cserkúti üzemének szeptember közepén lejáró bérleti szerződését. Krippl Zoltán a társaság kommunikációs ügyekért felelős igazgatója szerint a lépés legfőbb oka, hogy ésszerűsíteniük kell a termelést, így például meg kell fontolniuk, mekkora alapterületen fűtenek télen. Mint mondta: a cserkúti gyárban 50-80 fő dolgozott. Az itt végzett tevékenységet már áthelyezték a pécsi Szilva utcai központba.

Dolgozók távoznak az Elcoteq pécsi gyáregységének épületéből - a központ marad
Pécs, 2009. augusztus 10. Dolgozók távoznak az Elcoteq Magyarország Kft. pécsi gyáregységének épületéből Pécsett. Várhatóan 390 saját, és 310 kölcsönzött munkaerőtől válik meg a cég, a megrendelések csökkenésével indokolt leépítés a vállalat minden egységét érinti. Az elektronikai termékeket gyártó, finn tulajdonú multinacionális vállalat mintegy négyezer munkavállalót foglalkoztat Pécsett, egynegyedük kölcsönzött munkaerő. MTI Fotó: Kálmándy Ferenc

A cég április végén közölte, hogy megszünteti a termelést Pécsett a Finn utcai telephelyen, miután a gazdasági válság begyűrűzése kapcsán kevesebb megrendelést kaptak, így célszerűvé vált a termelés összevonása.

Augusztusban jelentette be az elektronikai cég, hogy várhatóan 390 saját és 310 kölcsönzött munkaerőtől válik meg. Pontos létszámot még mindig nem tudni, mivel szeptember végéig folyamatosan értesítik az elbocsátásról az érintetteket.

Krippl Zoltán hangsúlyozta: az előre bejelentett 700 főt várhatóan nem fogják elérni, mint mondta „szignifikánsan" kevesebb elbocsátással kell számolni. A leépítés egyébként a vállalat minden egységét érinti. Az elektronikai termékeket gyártó, finn tulajdonú multinacionális vállalat a mostani szeptemberi elbocsátási hullám előtt mintegy 4 ezer munkavállalót foglalkoztatott Pécsett, egynegyedük kölcsönzött munkaerő. Január óta, a piaci helyzet gyors romlásához igazodva, az Elcoteq már csökkentette kapacitásait. Az év elején Baranya megye legnagyobb cége mintegy 450 saját dolgozót és 900 bérelt munkást küldött el.

A finn Elcoteq Network Corporation elektronikai gyártásszolgáltató - műfajában a legnagyobb Európában és a hatodik a világon - júniusban bejelentette, hogy észtországi, tallini tevékenységének nagy részét eladja termékei egyik fő vásárlójának, a svéd Ericsson távközlésiberendezés-gyártónak, közel 30 millió euróért. A nagy volumenű európai gyártást pedig Magyarországon, Pécsett összpontosítja ezentúl. Krippl Zoltán ezzel kapcsolatban nemrégiben azt mondta: ennek kedvező hatását nem érzékelik, még túl kevés idő telt el.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.