Kivonul a tőzsdéről a Dell

Röpke húsz percig tartó közgyűlésén a Dell részvényesei úgy döntöttek, az alapító-vezérigazgató stratégiáját támogatják és egy 24,9 milliárd dollár összértékű kivásárlási akció keretében kivonják a számítógépgyártó óriás papírjait a tőzsdéről.

A február óta zajló belháború véget ért a Dellnél. Michael Dell elnök-vezérigazgató és a mögötte álló Silver Lake kockázatitőke-társaság ajánlatát fogadták el a tulajdonosok, azaz papíronként 13,75 dollárért és egyszeri 13 centes rendkívüli osztalék kifizetése mellett megválnak részvényeiktől.

A döntés papírforma-jellegű volt, hiszen Dell ellenlábasa, a cégben 8,9 százalékos részesedéssel rendelkező Carl Icahn nagybefektető hétfőn hivatalosan is feladta a cég megszerzéséért vívott harcot, zöld utat engedve ezzel a tőzsdéről való távozásnak, a Dell magántársasággá alakulásának, miután a bíróság elutasította a szavazati jogok felülvizsgálatára vonatkozó indítványát.

Icahn a hardvergyártást, Dell pedig a szolgáltatási üzletág fejlesztését tűzte zászlajára. Utóbbi terv a csütörtöki közgyűlésen a részvényesek 65 százalékának tetszését nyerte meg. Carl Icahn azt kifogásolta leginkább, hogy Dell mélyen valós ára alatt jut a számítógépgyártó többségi tulajdonához. 

Michael Dell örömmel fogadta a részvényesi döntést, és megígérte, hogy ismét növekedési pályára állítja az utóbbi időszakban igencsak bukdácsoló technológiai óriást - írja a The New York Times internetes kiadása.

 

Michael Dell alapító-vezérigazgató győzött a hatalmi harcban
vDATE IMPORTED:September 22, 2010Dell founder and CEO Michael Dell delivers his keynote address at Oracle Open World in San Francisco, California September 22, 2010. REUTERS/Robert Galbraith (UNITED STATES - Tags: SCI TECH BUSINESS)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.