Kivezetik a TvNetWorköt a tőzsdéről

A TvNetWork Nyrt. július 22-re összehívott rendkívüli közgyűlése a társaság részvényeinek tőzsdei kivezetéséről dönt.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett közgyűlési határozati javaslatok szerint a kivezetéssel összefüggésben a közgyűlés felhatalmazza az igazgatóságot a társaság saját részvényeinek megszerzésére. A felhatalmazás maximum 2,2 millió darab, 100 forint névértékű részvénycsomag megszerzésére vonatkozik, és 2010. október 10-ig szól. Az ellenérték legfeljebb a névérték 300 százaléka lehet.

A kivezetésre feltételezhetően nyilvános vételi ajánlatot követően kerül sor. A kivezetéssel egyidejűleg a társaság működési formáját zártkörű részvénytársasággá kívánják alakítani.

A telekommunikációs szolgáltatást végző TvNetWork részvényeit 2006 augusztusában vezették be a Budapesti Értéktőzsde B kategóriájába. A részvények legutolsó záróára 295 forint volt, az elmúlt egy évben 200 és 312 forint közötti árfolyamon kötöttek rájuk üzleteket.

Az 1,732 milliárd forint jegyzett tőkéjű társaság 33 százalékban a Carose B.V., 30-30 százalékban pedig a DIGI Távközlési Kft. és a Trumbull Capitol Advisors tulajdonában van a tőzsde adatai szerint.

A társaság 2009 végén értékesítette ADSL üzletágát, 2010 április végéig pedig eladta kábeltelevíziós hálózatait is. A májusban közölt tőzsdei vezetőségi beszámoló szerint a TvNetWork 2010 második felétől egy kis méretű távközlési szolgáltató cég lesz, amely csak internet és telefon szolgáltatást nyújt, de működésének leglényegesebb iránya a pénzügyi, befektetési tevékenység lesz.

A TvNetWork a 2009-es évet 3,427 milliárd forint árbevétellel és 95 millió forint adózott veszteséggel zárta. Árbevétele 12 százalékkal nőtt az előző évhez képest, miközben a veszteség a negyedére csökkent a 2008. évi 355 millió forint veszteségről. A társaság saját tőkéje 2,461 milliárd forint volt a tavalyi év végén.

A közgyűlési határozati javaslat szerint a társaság 2010. január 1. és április 30. közötti időszakra vonatkozó közbenső mérlege 5,429 milliárd forint főösszeget és 414 millió forint mérleg szerinti nyereséget mutat.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.