Kívánatosabb lett az Unicum keresztje

A Zwack Unicum Nyrt. 2011-2012-es üzleti évének első felében 10,138 milliárd forint bruttó árbevételt ért el. Ez 6,97 százalékkal haladta meg az előző év hasonló időszakát.

A Zwack Unicum Nyrt. 2011-2012-es üzleti évének első felében 10,138 milliárd forint bruttó árbevételt ért el, amely 6,97 százalékkal haladta meg az előző év hasonló időszakát. A nettó értékesítés 6,110 milliárd forint volt, ami 8,1 százalékos bővülés.

A belföldi értékesítés nettó ábevétele 9 százalékkal haladta meg a tavalyit, elérve a 5,51 milliárdot. A belföldi értékesítésen belül a saját termelésű termékek forgalma 10 százalékkal gyarapodott a bázishoz képest. A belföldi prémium árbevétel 16,4 százalékkal, a minőségi termékeké 1,6 százalékkal növekedett. A kommersz terrnékek árbevétele továbbra is csökken.

A piackutatási adatok a magyarországi égetettszeszesital-fogyasztásról enyhe javulást mutatnak a korábbi tendenciákhoz képest a 2011. április-szeptemberi időszakban – fogalmaz a vállalat Budapesti Értéktőzsde oldalán közzétett gyorsjelentése. Ebben nagy szerepet játszott, hogy a húsvét az ebben az üzleti szezonben áprilisban volt, míg ezt megelőzően a húsvéti forgalom márciusra esett.

A kiskereskedelmi égetettszeszesital-forgalom összességében stagnált. A minőségi termékek tudtak csak emelkedni (7 százalékkal, a prémium és kommersz termékek forgalma enyhén csökkent (1, illetve 3 százalékkal). 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.