Kitelepül a kormányhivatal a Nokiához

Kitelepül a Nokia (Microsoft) komáromi gyárába az illetékes kormányhivatal munkaügyi központja, hogy gyorsabban és hatékonyabban fel tudja térképezni a helyzetet, és segítséget tudjon adni a gyár dolgozóinak – tudta meg a Népszabadság.

A munkacsoportnak a gyár területén "valahol helyet találnak" – mondták lapunknak –, ahol nemcsak a magyar, hanem a szlovák munkaügyi szakemberek is jelen lesznek. Mint korábban beszámoltunk róla, a Nokia-üzem 1800 fős dolgozói állományából mintegy 650 ember a határon túlról, Szlovákiából jár át dolgozni.

A munkaügyi pont felállításáról, úgy tudjuk, ma egyeztetett Czomba Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkár és a helyi érdekképviselet vezetője, László Zoltán. Az elképzelés szerint így könnyebben fel tudják mérni a vállalat dolgozóinak igényeit, például mobilitási, költözési hajlandóságukat, amely információk segítséget nyújthatnak abban, hogy milyen munkalehetőségeket közvetítsenek a dolgozók számára.

A Nokia kommunikációs részlegét megvásárló, s ezzel a komáromi gyár fölött is rendelkező Microsoft a múlt héten jelentette be, hogy november végével bezárja a magyar gyárat. Ezzel egy 15 éves történet ér véget az észak-magyarországi városban.

Az immár a redmondi óriáshoz tartozó üzemben mintegy 1800 dolgozót foglalkoztattak, akiknek mind munkát kell találniuk. A bejelentés után Szijjártó Péter jelezte, hogy a kormány egy ötpontos akcióprogramot dolgoz ki az állásukat elvesztők megsegítésére.  

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.