Kiszáll az állam a paprika- és hagymabizniszből

Összesen mintegy 1 milliárd forint induló kikiáltási áron, 28 gazdasági társaságban meglévő állami tulajdonrészt értékesítene nyilvános árverésen a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV).

A, november 11-re meghirdetett árverésen a legtöbb társaságban kisebbségi tulajdont kínál eladásra az MNV, de például az Árvízvédelmi és Belvízvédelmi Központi Szervezet Nonprofit Közhasznú Kft. 100 százalékát értékesítenék 75 millió forintos kikiáltási áron.

A legmagasabb - 375 millió forint - az induló ára a KÖTIVIÉP'B Közép-Tisza Vidéki Vízépítő és Telekommunikációs Kft.-nek. A Tiszántúli Gázszolgáltató Zrt.-ben (TIGÁZ Zrt.) lévő állami tulajdonrészre 138 millió, a Geodéziai Szolgáltató Zrt.-ben lévőre 100 millió, az Országos Mesterséges Termékenyítő Zrt.-ben lévőre 90 millió forintról indul a licit, míg a GANZ Szolgáltató Zrt.-ben lévő állami részesedés induló kikiáltási ára 60 millió forint lesz.

Eladják ezenkívül az OMFI PIRAUT Kft. 100 százalékát, minimum 1,7 millió forint. Az árverésre felkínált részesedések között van továbbá a Kalocsai Fűszerpaprika Zrt.-ben, valamint a Makói Hagymakertész Kft.-ben lévő állami hányad is.

Paprikacsomagolás Kalocsán. Az állam innen is kiszáll
Paprikacsomagolás Kalocsán. Más megyékben a cég nem perelt
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.