Kisvállalatoknak dob 440 millió eurót az Európai Beruházási Bank

Az Európai Beruházási Bank (EIB) 440 millió euró forrást biztosít kelet-közép-európai kis- és középvállalatok számára az Erste Group négy leányvállalatán keresztül. Magyarországon a cégek 40 millió eurót fordíthatnak környezetvédelmi, energiatakarékossági, illetve infrastruktúra-fejlesztésre.

Az Európai Beruházási Bank (EIB) 440 millió euró forrást biztosít kelet-közép-európai kis- és középvállalatok számára az Erste Group négy leányvállalata, a Ceska sporitelna, az Erste Bank Österreich, az Erste Bank Hungary és az Immorent közreműködésével a ma született megállapodás értelmében. A keretösszegből Magyarországon 40 millió eurót az Erste Bank Hungary folyósít olyan kis- és középvállalkozások számára, amelyek a környezetvédelem, az energiatakarékosság, illetve az infrastruktúra fejlesztés területén indítanak projekteket.

- Az Európai Beruházási Bank ezzel a hitellehetőséggel vesz részt a más nemzetközi pénzügyi intézményekkel – az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal, valamint a Világbankkal – folytatott együttműködésben. A cél, hogy akár 24,5 milliárd euró értékű pénzügyi támogatás jusson el a világgazdasági válság által sújtott kelet-közép-európai kis- és középvállalatokhoz - mondta Matthias Kollatz Ahnen, az EIB elnökhelyettese.

Az Európai Beruházási Bank 11 milliárd eurót fordít banki partnerei segítségével főként kkv-finanszírozásra. A szervezet az Erste Csoporttal fogott össze.

- Most talán fontosabb, mint valaha, hogy jobb feltételeket biztosítsunk a kis- és középvállalkozásoknak a forráshoz jutáshoz – emelte ki Andreas Treichl, az Erste Group vezérigazgatója.

Az EIB a pénzügyi válság hátrányos következményeit tompítandó a többi között az eljárások egyszerűbbé tételével, a finanszírozás immateriális javakra és a működő tőkére való kiterjesztésével is könnyíti a kis- és középvállalatok hitelhez jutásán.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.