Kisposták menetrend szerint

Újabb bezárt kispostákat nyit meg szeptember végéig a Magyar Posta: Küngös után hamarosan négy kistelepülés kapja vissza postáját. A kistelepülések lakóit a hivatalokban új szolgáltatások várják.

Megünnepelték a felújított kisposta megnyitását Küngösön. A Magyar Posta azonban a következő egy hónapban újabb hivatalok megnyitását tervezi. A társaság közleménye szerint a következő posta avatás szeptember 14-én, a Borsod megyei Semjénben lesz. Szeptember 20-án a Fejér megyei Sárkeszin, négy nappal később a borsodi Vadnán nyitnak postát. A szintén Borsod megyei Tornanádaskán szeptember 28-tól működik ismét az állandó hivatal.

A Magyar Posta közleménye szerint a társaság a kormányzati törekvésekkel összhangban, kiemelt helyet szán a kistelepülések fejlesztését szolgáló programoknak és a 2003-2004-ben megszüntetett kisposták fokozatos újranyitását tervezi ott, ahol erre a helyi közösség is igényt tart.

Újranyitás azokon a kistelepüléseken várható, ahol az elmúlt években a mobilposta program kapcsán került sor postabezárására és ahol a lakosságszám jellemzően 300 és 600 között van.

A 2003-2004-ben bezárt kisposták újranyitása kapcsán, a postai szolgáltatások iránti igények és az önkormányzati közreműködés lehetséges formáinak összehangolása érdekében a Magyar Posta egyeztet az országos önkormányzati szövetségekkel és az önkormányzatokkal. A kistelepülések postái újranyitásának ütemét a soron következő megbeszélések eredményei és társaságunk lehetőségei együttesen szabják meg.

Ahol a helyi közösség számára bevált a mobilposta szolgáltatás, ott ez megmaradhat a jövőben is. Az újranyitott postákon a hagyományos postai szolgáltatásokon túl folyószámla-kezelést, fiókbérletet, a pénzügyi termékközvetítés bővebb kínálatát, valamint széles kereskedelmi termékválasztékot nyújtunk és elektronikus szolgáltatások bevezetését is tervezzük.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.