Kismértékben emelkedett a vendéglátóhelyek forgalma

Tavaly összességében a korábbinál valamivel több külföldi vendége volt a hazai szállodáknak, míg a belföldi látogatók száma kissé visszaesett.

Tavaly decemberben 6,1 százalékkal több vendég 8,2 százalékkal több vendégéjszakát töltött el a  kereskedelmi  szálláshelyeken, mint egy évvel korábban, az év egészét tekintve pedig 3,6 és 4,8 százalékos volt a növekedés - ez derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán közzétett jelentéséből.

Decemberben 10,4 százalékkal nőtt a külföldi és 2,3 százalékkal a belföldi vendégek száma, az általuk eltöltött vendégéjszakák száma pedig 14,1, illetve 2,4 százalékkal emelkedett.

Az elmúlt évben 8,1 százalékkal több külföldi 8,5 százalékkal több vendégéjszakát töltött el a szállodákban, míg 0,5 százalékkal kevesebb belföldi vendég 1,0 százalékkal több éjszakát töltött a szálláshelyeken.

A kereskedelmi szálláshelyek bruttó árbevétele tavaly decemberben 19,231 milliárd forint volt, 4,5 százalékkal több mint egy évvel azelőtt, az év egészében 6,5 százalékkal nőtt a bevétel és meghaladta a 270 milliárd forintot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.