Kis erősödés a forintpiacon

A tegnapi szintekről a forint ma reggel erősödött az euróval szemben, igaz hajnalban az árfolyam ismét elérte a 290-es szintet.

Ma reggelre a forint ledolgozta hajnali veszteségeit más térségbeli devizához hasonlóan. A kereskedők azt mondták, hogy a forint teljes mértékben a feltörekvő piacok hangulatától függ. A forintot részben a zloty mozgatja majd, miután kedden a lengyel jegybank várhatóan 50 bázisponttal csökkenti az alapkamatot. Röviddel 8 óra előtt az euró 285,31 forintra gyengült a hétfő késő esti 287,08 forintról. Kedden hajnalban azonban az euró még 290,21 forinton is állt. A dollár 217,45 forintról 216,02 forintra hanyatlott.

Kedden reggel erősödött az euró a dollárhoz képest is azokra a reményekre, hogy tovább emelkedik a tokiói értéktőzsde irányadó mutatója, amely kedden 4,9 százalékos növekedéssel zárt. Az euró már hétfőn elkezdett drágulni a világ vezető tőzsdéin tapasztalt emelkedésre, aminek a következtében a befektetők a kockázatosabb devizákat kezdték vásárolni. Az euró erősödése azután kapcsolt nagyobb sebességre, hogy áttörte az 1,3013 dolláros technikai ellenállási szintet. Az euró a múlt héten hat hete legalacsonyabb szinten, 1,2764 dolláron is állt. Röviddel 8 óra előtt a bankközi devizapiacon az euró 1,3197 dolláron állt a hétfő késő esti 1,3180 dollár után.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.