Kirúgták a Yahoo vezérét

Leváltották a Yahoo internetes cég vezetőjét, Carol Bartzt. A részvényesek alighanem elégedetlenek lehettek vele, mert már erre a hírre is megugrottak a részvényárfolyamok.

A Yahoo igazgatósága leváltotta a társaság jelenlegi vezérigazgatóját, Carol Bartzt. A hírre hat százalékkal ugrott meg a cég részvényeinek árfolyama. Az internetes mogul vezetését ideiglenesen a pénzügyi igazgató, Tim Morse veszi át, ám munkáját egy új testület fogja segíteni, amely a cég meghatározó menedzsereiből áll fel.

Leváltották a Yahoo internetes cég vezetőjét, Carol Bartzt
Yahoo Chief Executive Carol Bartz responds to a question during her appearance at the Web 2.0 Summit in San Francisco, California in this November 16, 2010 file photo. Bartz on September 6, 2011 said she had been fired over the phone by Chairman Roy Bostock, a source familiar with the matter quoted an internal company email as saying. REUTERS/Robert Galbraith/Files (UNITED STATES - Tags: BUSINESS SCIENCE TECHNOLOGY MEDIA TPX IMAGES OF THE DAY)

Bartz 2009 januárja óta van a Yahoo-nál, nem sokkal ezután került a cég élére, az alapító Jerry Yangot leváltva, aki azért távozott, mert pár hónappal korábban keresztbe feküdt a Microsoft-tal való "egyesülésnek", ezt utóbb hibás döntésként értékelték a részvényesek. (A Microsofttal való kooperáció később más formában, főleg a hirdetések területén, de megvalósult.) Az alapító Yang egyébként, társával David Filoval együtt továbbra is tagja marad a Yahoo igazgatóságának.

Bartz érkezéséhez előzetesen nagy reményeket fűztek a befektetők, s sikerült is jelentősen növelni a cég profitját. A mostani távozásának hírére 6 százalékkal ugrott meg a Yahoo árfolyama.  

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.