Kirúgták a szakszervezeti vezetőt a Suzuki gyárból

Az esztergomi gyár szakszervezetise állítása szerint jobb minőségű autók gyártására szólította fel a japán vezetést.

Az esztergomi Suzuki gyárban csütörtökön reggel rendkívüli felmondással  eltávolították az Esztergomi Gépjárműgyártók Független  Szakszervezetének elnökét, Kiss Lászlót.
A felmondás hírét a szakszervezet elnöke közölte az MTI-vel, annak indoklásáról azonban nem kívánt nyilatkozni. Annyit elmondott:  meglepetésként érték a történtek, valószínűleg munkaügyi bírósághoz  fordul a LIGA szakszervezet jogászainak segítségével.

Az MTI a gyár dolgozóitól úgy tudja, hogy Kiss László korábban  felhívást osztott ki az üzemi tanács tagjainak és japán  alkalmazottaknak, amelyben kijelentette "a japán vezetésnek kellene  észrevennie, hogy az elmúlt 17 évben csúnyán megvezették őket, és  végig hazudtak nekik. Ha a japánok leülnek tárgyalni a  szakszervezettel, és a szemüknek hisznek a beépített, jellegzetes,  selejtes alkatrészek láttán, rájönnek arra, kik a pro és kik a  kontra emberek".

A szakszervezet elnöke 14 évig dolgozott a Suzukiban,  minőségellenőrként. A nevével jegyzett kétoldalas dokumentum jobb  minőségű autók gyártására szólít fel és kijelenti, nincs szükség  arra, hogy "a márka hírnevét selejtes alkatrészek beépítésével,  lépten nyomon elengedő ponthegesztésekkel azonosítsák".

A távirati iroda értesülése szerint az irat kiosztása után Kiss  Lászlót  többször felhívták a személyzeti osztályra és állításainak visszavonására, valamint bocsánatkérésre szólították fel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.