Kirúgták a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatóját

A cég szerződéseiben jelentős szabálytalanságokat tárt fel a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő belső vizsgálata.


Rendkívüli felmondással megszüntették április 2-i hatállyal a pápai székhelyű  Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatójának a munkaviszonyát - közölte a  Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. szóvivője csütörtökön az  MTI-vel.

Száraz Gábor elmondta: az MNV Zrt. vezérigazgatója március elején rendelt el belső vizsgálatot négy erdőgazdasági cégnél -  köztük a pápai székhelyű Bakonyerdő Zrt.-nél is -, s az utóbbi  gazdaság igazgatója, Horváth László március 19-től szabadságra ment.  Feladatainak ellátását erre az időre a Vérteserdő Zrt.  vezérigazgatója vette át - jegyezte meg a szóvivő.

Száraz Gábor ismertetése szerint a belső vizsgálat még nem  zárult le, de azt már megállapították az ellenőrök, hogy a  szerződéskötésekre vonatkozó belső szabályokat a pápai cégnél  "súlyosan megszegték".

Elmondta: a tulajdonosi döntéshozatalra jogosult Nemzeti  Vagyongazdálkodási Tanács Horváth Lászlót április 1-jei hatállyal  visszahívta a cég igazgatóságából, április 2-ével pedig rendkívüli  felmondással menesztette a vezérigazgatói tisztségéből. A  vezérigazgatói posztra pályázatot írnak ki - tette hozzá a szóvivő.
A vizsgálatok folytatódnak mind a négy erdőgazdaságnál,  ezek során állapítják meg a veszteségek mértékét - mondta Száraz Gábor.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.