Kirúgásokba kezd az állami mobilcég?

A Világgazdaság értesülései szerint a dolgozók több mint felétől megválik az állami mobil: a Posta, az MVM és az MFB alapította MPVI Mobil Zrt.

A Világgazdaság pontosan nem nevezte meg a forrását, de ez idáig azt is csak sajtóhírek alapján lehetett tudni, hogy a projektcégnél 64 ember dolgozott – többségük azóta, hogy 2012 januárjában a cég megnyerte az állami frekvencia-árverést. Igaz, licit nélkül: a többszöri kiírásmódosításoknak és a többi jelentkező kizárásának köszönhetően árverés nélkül, kikiáltási áron, tízmilliárd forintért hozták el a frekvenciákat.

Az eljárás eredményét a piaci szereplők megtámadták, és idén februárban jogerősen, a felülvizsgálati eljárásban is akceptálta érveiket a bíróság. Bár az ítélet írásban még nem érkezett meg, a bíróság több mint tíz ponton találta szabályellenesnek az NMHH eljárását az aukció lebonyolításával kapcsolatban. 

Az MPVI Zrt. egyetlen pillanatig sem használhatta a frekvenciákat. A Világgazdaság a tervezett leépítésről megkérdezte a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot, ahol azt válaszolták: a tulajdonosok vizsgálják a lehetőségeket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.