Kísért Simicska sorsa, kirakták a Rogánnal üzletelő milliárdost

Azonnali hatállyal felbontotta csütörtökön a fideszes vezetésű V. kerületi önkormányzat a városrészben 20 éve jelen lévő Csipak Péter milliárdos érdekeltségével 50 évre kötött közterület-használati szerződést. A zárt ülésen hozott döntés indokai részleteiben nem ismertek - írja az Origo.

A Csipak Péter ingatlanfejlesztő vállalkozó érdekeltségébe tartozó Immobilia Zrt.-vel 2008-ban - Rogán Antal polgármesterségének ideje alatt - kötött 50 évre szerződést a belvárosi önkormányzat, ám ezt most, 8 év után, egy zárt képviselő-testületi ülésen felbontották. A javaslatot Böröcz László fideszes alpolgármester nyújtotta be.

Csipak cége – írja az Origo – saját forrásból újíttatta fel a Deák Ferenc utcának a Vörösmarty tértől a Deák Ferenc térig húzódó szakaszát, útburkolatostul, homlokzatostul. A felújításért cserébe pedig megkapták a Deák Ferenc utca 500 nm-ének használatát.
Az Origo úgy tudja, az önkormányzat arra hivatkozva bontotta fel a szerződést, hogy a cég által vállalt vásárok, vendéglátós teraszok színvonala nem ért fel a Fashion Street színvonalához.

Köztudott, hogy a milliárdos vállalkozó és a belváros vezetése, illetve Rogán Antal között hosszú évekig komoly üzleti kapcsolat állt fent, a lap kiemeli például Csipak cége üzemeltette 2009-ig a fizető parkolást a kerületben. Csipakról Pétert tavaly nyáron első fokon egy év börtönbüntetésre ítélték, két évre felfüggesztve, természetkárosítás miatt, mivel házát részben természetvédelmi területre építette. Az üzletember engedély nélkül elfoglalta a budai erdő egy részét, és oda építette villája egyik szárnyát. Ügyében, áprilisban várható újabb tárgyalás.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.