Kinyitottak a bankok Cipruson - fegyveresek az ATM-eknél

Kinyitottak a bankok cipruson. Hogy megelőzzék a balhékat számos ATM és bankfiók mellett fegyveresek posztolnak.

A pénzintézetek majdnem két hétig voltak zárva a bankválság miatt. A hatóságok, hogy megelőzzék az esetleges pánikot, korlátozták a számlákról felvehető pénzmennyiséget.

Helyi beszámolók szerint órákkal a bankfiókok megnyitása előtt már hatalmas sorok kígyóztak a pénzintézetek és a bankjegykiadó automaták előtt. Nicosiában számos bankfiók és ATM előtt rendőrök, fegyveres őrök posztolnak.

A bankszámlákról legfeljebb napi 300 eurót lehet felvenni személyenként, a külföldre történő pénzátutalás 5 ezer euró lehet, miközben csekket egyelőre nem lehet beváltani. A korlátozó intézkedés egyelőre hét naptári napra vonatkozik, azaz jövő szerdáig szól. Görögországban már szerdán megnyitották annak a három ciprusi banknak a fiókjait, amelyeket kedden vásárolt meg egy görög pénzintézet. (forrás: hirado.hu)

A woman leaves a branch of Laiki Bank shortly after it opened in Nicosia March 28, 2013. Cypriots queued calmly at banks as they reopened on Thursday under tight controls imposed on transactions to prevent a run on deposits after the government was f
A woman leaves a branch of Laiki Bank shortly after it opened in Nicosia March 28, 2013. Cypriots queued calmly at banks as they reopened on Thursday under tight controls imposed on transactions to prevent a run on deposits after the government was forced to accept a stringent EU rescue package to avert bankruptcy. REUTERS/Bogdan Cristel (CYPRUS - Tags: BUSINESS POLITICS)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.