Kínok között szenved a Sony – 30 éves mélyponton a részvény

A hideg rázza a Sony részvényeseit. Az elektronikai óriás részvényei 1000 jen alá estek a mai kereskedés során Japánban, amire 1980 óta nem volt példa.

A hideg rázza a Sony részvényeseit. Az elektronikai óriás részvényei 1000 jen alá estek a mai kereskedés során Japánban, amire 1980 óta nem volt példa. Csak hogy érezhető legyen, hova esett vissza a vállalat, a tudósítások megjegyzik, az új Walkman időszaka volt. 

Persze a csökkenés nem egyedi, hiszen nem csak az elektonikai óriás esett, általános volt az értékvesztés a tokiói tőzsdén, amely mintegy 2 százalékot süllyedt. Ez utóbbi a kiábrándító makroadatoknak következménye - jegyzi meg a Bloomberg. 

Elemzők szerint a Sony vesszőfutása arra vezethető vissza, hogy a vállalat képtelen felvenni a versenyt a Apple és a Samsung párosával. Igazán nagy és a piacokon általános sikert keltő termékkel éppen az emlegetett Walkman óta nem tudott piacra jönni a cég.

A társaság immár négy éve veszteséges, amelynek egyik meghatározó eleme a csak kínlódó tv-üzletága. Elemzők arra is felhívják a figyelmet, hogy a cég nehézségei annak filozófiájára, azaz "mindenre lövünk", minden piacon jelen akarunk lenni magatartására vezethető vissza. Ezzel ugyanis elforgácsolják erőiket, s minden területen csak az éppen aktuális trendi terméket gyártó vállalat mögött állnak. Ez pedig erodálja a cég hírnevét, ami szép lassan a bevételekben okoz kellemetlen fejleményeket.    

Az is beszédes adat, hogy a Sony ára csak idén mintegy 30 százalékot esett. 

 



Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.