Kínát meggyőztük: Peking bízik a magyar gazdaságban

Kína bízik Magyarország és Európa gazdasági felemelkedésében, és kész Magyarországgal együtt részt vállalni az előtte álló kihívások leküzdésében - emelte ki a kínai média a Ven Csia-pao (Wen Jiabao) kínai miniszterelnök és Orbán Viktor kormányfő kétoldalú varsói megbeszélésén elhangzottakból.

A kínai kormányfő számos más, a csütörtöki varsói csúcstalálkozón jelen lévő közép- és kelet-európai vezetővel is tárgyalt kétoldalú alapon.

Orbán Viktor és Ven Csia-pao (Wen Jiabao)
Varsó, 2012. április 26. ORBÁN Viktor magyar miniszterelnök és VEN Csia-pao (Wen Jiabao) kínai kormányfő (j) kezet fog kétoldalú találkozóján Varsóban. A két politikus egy kerekasztal-megbeszélés alkalmából tartózkodik a lengyel fővárosban, amelyen a kínai miniszterelnök Közép-Európa és a Balkán tizenhat országának vezetőivel tárgyal. (MTI/Hszinhua/Zsao Aj-min)

A China Daily varsói tudósításában azt emelte ki, hogy Kína a térség országaival 2015-re 100 milliárd dollárra kívánja növelni kereskedelmének forgalmát. Megállapítja továbbá, hogy Peking 10 milliárd dolláros hitelkeretet biztosít olyan közös projektek megvalósításához, amelyek az infrastruktúra, a csúcstechnológia és a környezetvédelem területét érintik.

A tudósítás kitér arra, hogy a tavalyi - Budapesten rendezett - térségi fórumon Ven Csia-pao szintén részt vett, s hangsúlyozzák: a mostani alkalommal a jelen lévő 16 országból 14 képviseltette magát kormányfői szinten.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.