Kínai cipőbe taposott a NAV

Közel 250 millió forint áfát nem fizetett be az államkasszába egy távol-keleti állampolgárok által működtetett, kínai cipőket forgalmazó kft. - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken.

A hivatal közleménye szerint a vállalat Kínából rendelt nagy mennyiségű árut, amit adóelkerülés céljára létrehozott magyar cégek nevében áfa felfüggesztéssel, azaz áfa megfizetése nélkül Szlovákiában vámkezeltetett. A beszerzett cipőket Magyarországra szállította és értékesítette a cég, majd az ebből származó bevételt eltitkolta - írja a NAV.

A büntetőeljárás mellett a revizorok adóigazgatási eljárást indítottak, amelynek keretében két helyszínen, a kft. raktárában és telephelyén csaknem 140 ezer pár cipőt foglaltak le 590 millió forint értékben, így az állami költségvetést ért kár is megtérült.

A csalásra a NAV által indított akció során derült fény, melynek keretében a hivatal 100 munkatársa, pénzügyi nyomozók és adórevizorok egyszerre 60 helyszínen jelentek meg a fővárosban és az ország különböző pontjain működő üzletekben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.