Kínából szeretünk rendelni

Az idén 42 ezer külföldről rendelt csomag után kellett áfát vagy vámot fizetniük a vásárlóknak, ez 60 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit. Vagyis növekszik az internetes vásárlás részaránya. A legtöbb megrendelt áru Kínából és az Egyesült Államokból érkezik - mondta Teleki József pénzügyőr ezredes, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal repülőtéri főigazgatóságának vezetője.

Teleki összegezte: az interneten az EU-n kívülről megrendelt áruk csak 22 euróig vám- és áfamentesek, e fölött 150 euróig a 27 százalékos áfát, míg 150 euró felett az áfát és a kereskedelmi vámtarifa szerinti vámot is meg kell fizetni. A Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér melletti Nemzetközi Posta Kicserélő Központban végzik a beérkezett áruk vámkezelését.

Molnár Róbert, a Magyar Posta Zrt. üzleti és logisztikai vezérigazgató helyettese a tájékoztatón elmondta, a karácsonyi forgalomban az interneten Kínából megrendelt áruk átfutási ideje 30-40 nap, az Unióból 2-9, míg a magyar webshopból megrendelt áru egy-két nap alatt jut el a megrendelőhöz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.