Kínában veri meg az Apple-t a Nokia

A tőzsdei árfolyamok alakulása alapján van mitől tartania Apple-nek a mobiltelefon-piacon, elsősorban a Nokia által támasztott konkurencia formájában – írja a DAF német pénzügyi portál.

Miközben az Apple részvénye a mobiltelefon-piacon kibontakozó éles konkurenciaharctól tartva 6,4 százalékos veszteséggel zárt szerdán New Yorkban, a Nokia részvénye ezt a félelmet a csütörtöki európai kereskedés kezdete után 10 százalékos erősödéssel igazolta vissza.

A tőzsdei árfolyamok alakulása alapján van mitől tartania Apple-nek a mobiltelefon-piacon, elsősorban a Nokia által támasztott konkurencia formájában
A woman walks past a Nokia advertisement board at a home appliances store in Shenyang, Liaoning province December 6, 2012. Apple Inc shares tumbled more than 6 percent on Wednesday, chalking up their biggest single-day loss in four years as fears grow about intensifying competition in the mobile device market. Analysts also cited fears about a hike in the capital gains tax in 2013 in the event that ongoing Washington fiscal negotiations fail, as well as news that Nokia had beat Apple to the punch by striking a deal to sell its flagship Lumia through China Mobile, that country's largest wireless carrier. REUTERS/Stringer (CHINA - Tags: BUSINESS TELECOMS SCIENCE TECHNOLOGY)

Az Apple részvénye szerdán négy éve a legnagyobb egy napon belüli veszteséget szenvedte el. A 2012. szeptember 21-i 705 dolláros árfolyamcsúcs óta az Apple részvénye közel 30 százalékot adott le árfolyamából. Ezzel szemben a Nokia részvénye a 2012. július 18-i 1,33 eurós mélypont óta már mintegy 120 százalékkal erősödött.

A Nokia értékesítési offenzívába kezdett a Lumia 920 csúcstermékével Kínában a China Mobile partnereként, az Apple viszont még nem volt képes együttműködést kialakítani a legnagyobb kínai mobilszolgáltatóval.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.