Kínában kötött üzletet a WizzAir

A WizzAir hat repülőgép finanszírozásáról szóló vásárlási és visszlízing megállapodást kötött Kína legnagyobb lízingvállalatával, a CDB Leasing Co.-val (CLC) - közölte a diszkont légitársaság szerdán az MTI-vel.

A hat darab új Airbus A320-as repülőgép jelenlegi listaára 164 milliárd forint, az utasszállítókat a tervek szerint 2014-ben és 2015-ben szállítják le.

A közlemény idézi Szijjártó Pétert, a magyar-kínai kétoldalú kapcsolatok összehangolásáért felelős kormánybiztost, aki elmondta: a légitársaság és a CDB Leasing finanszírozási megállapodása újabb járatindítási lehetőségeket biztosít a WizzAir számára, hiszen általa a légitársaság újabb hat repülőgép beszerzését tudja finanszírozni. A Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára hozzátette, hogy ezzel a WizzAir rendelkezik majd Európa legfiatalabb flottájával.

Váradi József, a WizzAir vezérigazgatója közölte, hogy ez a társaság második repülőgéplízing tranzakciója a kínai finanszírozási piacon. A hat új gép üzemeltetésével a WizzAir megerősíti piaci pozícióját Európában, kiszolgálva a társaság korábban bejelentett útvonal- és bázishálózat-expanziójából adódó igényét - tette hozzá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.