Kínába megy a TriGranit: 300 millió dollárért építenek

Szándéknyilatkozatot írt alá a TriGranit Fejlesztési Zrt. és a Kínai Népköztársaság délkeleti partjainál fekvő Fucsien (Fujian) tartományban található Putien (Putian) város vezetése egy új városközpont és szabadidő-komplexum fejlesztésére és kivitelezésére.

Az 500 ezer négyzetméteres fejlesztésre több terv is érkezett. Ezek közül végül a TriGranit Fejlesztési Zrt. koncepcióterve nyerte el Putien város vezetésének figyelmét. A 20 hektáros területen megvalósuló beruházás tervezett értéke 300 millió amerikai dollár.

A TriGranit eddigi tapasztalatának, nemzetközi díjakat elnyert fejlesztéseinek és a független szakértők elismeréseinek köszönhetően a jövő évben kiírásra kerülő pályázat eredményeként megvalósulhat az Európai Város koncepció.

A több mint 3 millió lakosú város egyik városrészében felépülő Antel European City megvalósítására Putien város és a TriGranit képviselői 2012. szeptember 8-án szándéknyilatkozatot írtak alá a 16. Nemzetközi Befektetési és Kereskedelmi Kiállításon Hsziamenben (Xiamen).

Az ünnepélyes eseményen Török Árpád, a TriGranit vezérigazgatója hangsúlyozta: „Európa egyik vezető ingatlanfejlesztő- és beruházó vállalata, a 15 éves TriGranit első kínai projektje bizonyítja, hogy egy stabil pénzügyi háttérrel, nemzetközi tapasztalatokkal és referenciákkal rendelkező regionális vállalat képes a távol keleti piacon is komoly üzleteket létrehozni. Meggyőződésem, hogy ez a vállalkozás az elmúlt években folytatott kínai-magyar gazdasági kapcsolatépítés egyik kiemelkedő projektje. A TriGranit kelet-közép-európai regionális vezető szerepét megtartva kezdi meg ezt a félmillió négyzetméteres ingatlanfejlesztését Kínában, amelyet továbbiak követnek a közeljövőben.”

A 35 millió lakosú, Magyarországnál nagyobb területű Fucsien tartományban lévő Putien város tenderére a TriGranit a helyi tapasztalatokkal rendelkező kínai Antel ingatlanfejlesztő társasággal aláírt együttműködési szerződés alapján konzorciumot hozott létre, amely elkészítette a városrész átalakítására és fejlesztésére vonatkozó tervét. Az új városrészben irodák, lakóépületek, kulturális és kereskedelmi egységek kerülnek kialakításra.

A TriGranit Európa egyik legnagyobb, regionális ingatlanfejlesztési és -üzemeltetési vállalata, amely Közép-Kelet-Európa 7 országában van jelen. A TriGranit Fejlesztési Zrt. összesen 2 milliárd euró értékben fejlesztett projekteket és további 4 milliárd euró – többnyire vegyes hasznosítású – fejlesztés megvalósítását tervezi az elkövetkező években.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.