Kína alaposan meglepte a világot

Igencsak meglepő adatot tett közzé a márciusi külkereskedelmi mérlegéről Kína. A várt több mint 3 milliárd dolláros hiánnyal szemben bőven több, mint 5 milliárdos többletről számoltak be.

Igencsak meglepő adatot tett közzé a márciusi külkereskedelmi mérlegéről Kína. A várt több mint 3 milliárd dolláros hiánnyal szemben bőven több, mint 5 milliárdos többletről számoltak be. A többlet azért is mondható váratlannak, mert februárban még mintegy 31 milliárdos hiányról adtak hírt. 

Az kivitel egyébként az előrejelzettnél magasabb mértékben, csaknem 9 százalékkal futott fel. Az most közölt mutató elcsendesítheti azokat a véleményeket, amelyek az elmúlt hónapokban arról szóltak, hogy az ázsiai országban lépéseket kell tenni a gazdaság konszolidálására, mert az eddigi rend megbomlani látszik. 

Ez egyébként azt is jelentheti, hogy a kereskedelmi bankok kötelező tartalékrátájának csökkentését elodázhatja Peking, sőt – amennyiben tartós marad ez az ütem – az év második felében az irányadó alapkamatot is csökkenthetik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.