Kilőtt az olajár, drágulnak az üzemanyagok

Kilőtt a nemzetközi nyersolajár, így tovább emelkednek a hazai üzemanyagtarifák. A Mol hidat avatott Pakisztánban és a magyar kabinet is közeledne az ázsiai államhoz.

A mai négyforintos gázolaj-áremelés után péntektől tovább srófolják az üzemanyagtarifákat: ezúttal a benzin és a gázolaj is 2-2  forinttal drágul - tudtuk meg. Ennek megfelelően számításunk szerint a benzinért 335, a gázolajért 324 forintot kérhetnek a kutaknál átlagosan.

A nyersolajár a múlt hét hétfő óta töretlenül emelkedik. Így az Európában irányadó Brent típusú nyersolaj kurzusa tegnap óta közel kétszázalékos emelkedést mutatva ma már közelítette a hordónkénti 47 dollárt. Erre adataink szerint közel fél éve nem volt példa. Ennek folyományaként a hazai üzemanyagárak a mi adatbázisunk szerint se álltak múlt év december eleje-közepe óta ilyen magas szinten.

Szorosabb kapcsolatok Pakisztánnal

A Mol mai közlése szerint Pakisztánban, ahol 17 éve folytat öt szénhidrogén-blokkban munkálatokat - kettőben a munkálatok irányítójaként - meg nem jelölt mértékű támogatásuk révén új híd épült az Indus folyó felett, Khushal Garh-nál. Az esemény talán nem teljesen független attól, hogy Magyar Levente gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár kedden tárgyalásokat folytatott Pakisztánban, melynek során a kapcsolatok szorosabbra fűzését hangsúlyozta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.