Kilencszáz embert bocsát el a Jabil Tiszaújvárosban

A válság nyomán csökkenő vevői megrendelések miatt a 900embert bocsát el Tiszaújvárosból az amerikai székhelyű Jabil elektronikai cég. A megcsappant kereslet következtében kialakult helyzet arra készteti a menedzsmentet, hogy újragondolja a működését és a méretét is. - Nem ritka eset ebben a szektorban - mondta a cég európai szóvivője.

A  tiszaújvárosi Jabil a vevői megrendelésekhez igazítja a létszámát, így nem hosszabbítja meg összesen 900 fő - kölcsönzött és saját állományban lévő - határozott idejű munkaszerződéses alkalmazottjuk szerződését. A cég jelenleg több mint 4000 főt foglalkoztat Tiszaújvárosban. A cég közleményben hangsúlyozza, hogy a döntés kizárólag a jelenlegi üzleti feltételek és a gazdasági környezet alapján született meg, és nem a munkatársaik teljesítményét vagy elkötelezettségét jellemzi.

A Népszabadság információi szerint a cég januárban még több száz fős munkaerő-igényét jelezte a helyi Munkaügyi Központnak, minek nyomán a hivatal mintegy hétszáz embert toborzott a Jabil számára. Mirella Kimpen, a vállalat szóvivője szűkszavúan kommentálta lapunk információit. - Cégünk azt követően hozta meg a leépítésről szóló döntését, hogy konzultáltunk ügyfeleinkkel, akik drasztikusan csökkentették megrendeléseiket. Az efféle változások ezen a piacon nagyon gyakoriak, lefelé éppúgy, mint felfelé, sajnos azt kell mondanunk hogy ez korántsem példa nélküli fordulat ebben az iparágban.

Hogy a válság miatti megrendelés-változások mennyire labilissá teszik a Jabilhoz hasonló beszállító és bedolgozó cégek helyzetét, azt mi sem bizonyítja jobban, hogy Tiszaújvárosban az elmúlt hat hónapban közel 2200 embert vettek fel a céghez, így alakult ki az a négyezres létszám, amelyből most leépítenek kilencszáz munkahelyet. Lapunk úgy tudja, hogy még januárban is vett fel új embereket a cég.

A floridai székhelyű és a New York-i tőzsdén is jegyzett Jabil széles körű elektronikai design, termelési és termékmenedzsment szolgáltatásokat kínál a világméretű elektronikai és technológiai vállalatok számára. A vállalat elősegíti az elektronikai termékek gyorsabb és költséghatékonyabb megjelenését a piacon azzal, hogy teljes körű ellátási lánc kiszolgálást biztosít a világ minden táján. A 85.000 alkalmazottal és 21 országban található gyárral a Jabil átfogó és egyénre szabott megoldásokat kínál vevőinek az iparágak széles spektrumán.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.