Kijött a kórházból a Sólyom-vezér, és 30 millió euróról beszél

Kiengedték a kórházból Vágó Józsefet, a Sólyom Hungarian Airways Kft. vezetőjét, aki rögtön a reptérre sietett, s sajtótájékoztatót tartott. A kialakult helyzetben minden állományban lévő Sólyom-alkalmazott felvette a munkát.

Kiengedték a kórházból Vágó Józsefet, a Sólyom Hungarian Airways Kft. vezetőjét - tájékoztatta a Nol.hu-t Hévízi Tamás, a cég kommunikációs vezetője, hozzátéve: a kialakult helyzetben minden állományban lévő Sólyom-dolgozó felvette a munkát, s tovább dolgoznak az engedélyek megszerzésén. Hévízi elmondta: reményeik szerint egy hét múlva tudnak fizetést adni a dolgozóknak. 

Vágó József, a Sólyom vezetője -
Vágó József, a Sólyom vezetője. Kit visznek majd?

Mint megtudtuk, Vágó József a kórházból saját felelősségére távozott, s lényegében azonnal a budapesti repülőtéren található irodájukba sietett, ahol rövid, rögtönzött gyűlésen mondta el a dolgozóknak azt, amit tegnap az ATV Egyenes Beszéd című műsorában is: jelen pillanatban pénzügyi gondokkal küzd a cég, mert a korábbi befektetőkkel megszakadtak a tárgyalások, de jó ideje már egy másik ománi társasággal tárgyalnak, s biztatóan alakul a cég finanszírozása. Úgy értesültünk, Vágó József megmutatott egy ománi befektetőtől származó papírt, amelyen az áll, hogy a cégnek biztosítanak harmincmillió eurót - mintegy tízmilliárd forintot -, amennyiben az megkapja az alap-engedélyt, az AOC-t. Hogy ez pontosan milyen befektetői formációtól származik, az nem ismert. 

Tegnap Vágó József a televízióban azt mondta: folyamatban állnak a tárgyalások a befektetővel. Azt megelőzően szó sem volt arról, hogy lett volna egy hátralépett befektető, a július végi sajtótájékoztató óta Vágó József mindvégig azt hangsúlyozta, hogy a megállapodás megköttetett a befektetővel, finanszírozásuk biztosított. Sőt, még olyan részletekbe is belement, hogy a befektető nem vár el nyereséget az üzemelés kezdetén, tudatában van annak, hogy veszteséggel tud csak indulni egy ilyen vállalkozás. Mindezt akkor mondta, amikor már az állítólagos második befektetővel folytatott intenzív tárgyalásokat. 

Egy héttel ezelőtt a Sólyom első embere még arról számolt be, hogy százhatvanmillió eurós pénzügyi fedezetet tud igazolni, sőt információink szerint több jelentkezőt is ezzel a pénzügyi fedezettel győztek meg, akik jelentkeztek a Sólyomhoz, de meg kívántak győződni arról, hogy a cégnek van pénze. 

Mint ismert, tegnap lemondott a Sólyom Airways nemrég óta hivatalban lévő második ügyvezetője, Hurtyák Róbert, valamint Lucsik János, a céget tulajdonló Sólyom holding első embere kiállt a dolgozók elé, és közölte: egyelőre nem kapnak fizetést, mert nincs rá pénze a cégnek, ennek oka pedig, hogy az ománi befektetőkkel megszakadtak a tárgyalások. Vágó József mindeközben kórházban betegeskedett, ő - aki lényegében kizárólagosan nyilatkozhatott a Sólyom Airways ügyeiben, s egy személyben irányította a céget – az ügyben csak a tegnap esti Egyenes Beszéd című műsorban szólalt meg, telefonon keresztül. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.