Kijevbe és Tel-Avivba indít járatot a Wizz Air

Kijevbe és Tel Avivba indít járatokat a Wizz Air decembertől, ezzel megerősítették lapunk múlt heti információját, hogy ők vitték el a Malév repülési jogait.

December elejétől Kijevbe és Tel Avivba indít járatokat a Wizz Air, a magyarországi székhelyű közép-európai diszkont-légitársaság – jelentette be Váradi József vezérigazgató. Mindkét városba heti három járatot indítanak majd, amivel valószínűleg a magáncélú utasokat halászhatják el az El Al izraeli és az Aerosvit ukrán légitársaság elől. Ezzel a frekvenciával ugyanis üzleti utazókat aligha lehet kiszolgálni. 

A Népszabadság még a múlt héten írta meg, hogy Ukrajna, Izrael és Oroszország tekintetében is elvitte a Wizz Air a Malév repülési jogait. Az ilyen irányú igényét egyébként a légitársaság már február végén jelezte. Akkor a Wizz Air hivatalosan csak annyit válaszolt kérdésünkre, hogy lapértesüléseket nem kommentál, míg a Nemzeti Közlekedési Hatóság megerősítette, hogy Izrael és Ukrajna ügyében már megvan a döntés, de azok még nem jogerősek. Azt írták, hogy amint jogerőre emelkednek a döntések, az arról szóló hirdetmény kikerül az NKH honlapjára. 

A Wizz Air sajtótájékoztatójának időpontjában az NKH honlapján még nem volt megtalálható az említett hirdetmény. A hatóság úgy tájékoztatott, hogy az orosz jogok esetében folyamatban van az eljárás. A sajtótájékoztatón elhangzott: az ukrán és az izraeli kijelölést már megkapta a Wizz Air, de azt a másik állam még nem hagyta jóvá. 

A sajtótájékoztatón megerősítették lapunk korábbi információját is, miszerint novembertől a Malév Ground Handling látja el a diszkont-légitársaság földi kiszolgálását a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. 

A Malév repülési jogait szerezte meg a Wizz Air
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.