Kiheverte pénzügyi buktáit a Synergon

Négymilliárd forint árbevétel mellett 171 millió forint üzemi eredményt ért el a Synergon-csoport az első negyedévben, ami ötven százalékos növekedést jelent a tavalyi hasonló időszakhoz képest. Magyarország egyik legnagyobb informatikai cégcsoportja úgy látszik, kiheverte a tavalyi év pénzügyi buktáit: a nettó fedezethányad 40 százalékot ért el, a működési cash-flow pedig meghaladta az 1,2 milliárd forintot.

A Synergon-csoport konszolidált adózott eredménye 38 millió forint, ám ehhez 33 millióvál járult hozzá a csah Infinity a.s., amelyben a csoport résztulajdonos. A Synergon tavaly a második negyedévben borúlátó híreket közölt, ám -  új megrendeléseinek köszönhetően - mind a válság, mind pedig egyes ügyletek negatív hatásait kiheverni látszik. Tavaly pénzügyi műveleteken 120 millió forint nettó veszteséget könyveltek el, míg egy, a cég saját részvényeire kötött határidős ügylettel 57 millió forinttal rontották az eredményt. Ez utóbbi ügyleten már túl vannak a legnagyobb veszteségeken, ezért a pozíció lezárását nem tervezik - mondta el Lazarovits Márk, a társaság vezérigazgatója.Hozzátette: új megrendeléseiknek köszönhetően idén várhatóan növelni tudják a bevételeiket, noha a válság és a forintárfolyam rontja a cég hatékonyságát.

A társaság tíz évre elnyerte a BKV Zrt. IT-rendszerének üzemeltetését, összesen 33 milliárd forint értékben, emelett egy jelentős tendert a CIB-nél és a Nemzeti Hírközlési Hatóságnál is. Ezeknek köszönhetően a cégcsoport 15 fős létszámbővítést hajtott végre  azok után, hogy korábban 69 emberrel csökkentették a létszámot.

- Fontos volt, hogy a cég szakmai kompetenciája ne sérüljön. Nem azt néztük, hogy az egyes emberek múltbéli eredményei milyenek, hanem, hogy jelenleg milyen hatékonyan dolgoznak. Ugyanakkor, a vezetők száma is csökken. A csoport  holdinggá alakul át, szakmai önállóságot biztosít az egyes tevékenységei számára, annak érdekében, hogy átláthatóbb és mérhetőbb legyen a cégek működése, valamint gyorsabb lehessen a döntéshozatal-mondta el Lazarovits Márk.

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.