Kígyót ölel a keblére a Vodafone

A riasztórendszereiről méltán híres olasz Cobra Automotive Technologies nevű cégre tesz vételi ajánlatot a Vodafone mobilszolgáltató, pontosabban annak leánycége, a vállalati kommunikációs rendszerekkel és szolgáltatásokkal foglalkozó Vodafone Global Enterprise. A baráti felvásárlási ajánlat keretében részvényenként 1,49 eurót fizetnének a britek, ezzel 145 millió euróra értékelve a Cobrát, amelynek sok választása nincsen, adósságállománya ugyanis március végére már 48 millió euróra duzzadt.

A vételi szándékoról előzetesen egyeztették a felek, a Cobra 74 százalékos részvénycsomagját birtokló tulajdonosok hajlanak is az üzletre, amelyre a részletesen kidolgozott vételi ajánlat ismeretében bólinthatnak majd rá. A részvényesek egyúttal megválnának a Cobra Telematics nevű leányvállalatában meglévő húsz százalékos részesedésükről is, ezért kerek húszmillió eurót kínál a Vodafone.

A mobilszolgáltató a telematikus közúti rendszereket (fizető rendszerek, elektronikus útdíjfizetés. forgalomirányítás, parkolás stb.) öt kontinensen telepítő Cobra megszerzésével a gép-a-géphez (M2M, machine-to-machine) stratégiájának megvalósítása terén tesz előre egy hatalmas lépést, ezt követően komplett megoldást kínálhat ügyfeleinek. A biztonságtechnika és az autóipar ismert beszállítójaként tevékenykedő Cobra felvásárlásához előbb be kell szerezniük az olasz és az uniós versenyhatóságok hozzájárulását, erre reményeik szerint várhatóan már a harmadik negyedévben sor kerülhet.

Cobra részvényeivel a milánói börzén kereskednek. A pénteki záróárfolyam 0,98 eurócent volt, ehhez képest 50 százalék feletti prémiumot ígér a részvényeseknek a Vodafone, ezzel is jelezve szándéka komolyságát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.